MANSIKAT JA VIHANNEKSET

Illilän tilalta löydät kesän ehdottomasti herkullisimmat ja tuoreimmat mansikat ja vihannekset - viljelemme mahdollisimman luonnonmukaisesti ja hyödynnämme viljelyssä luonnollista ravinteiden kiertoa sekä luonnon monimuotoisuutta vaalivaa viljelykiertoa, jossa samalla pellolla viljeltävä kasvi vaihtuu peräkkäisinä vuosina vihannesten osalta. Tällä tavoin voidaan parantaa kasvien ravinteiden saanti. Pellon ollessa viljelemättömänä, tilan lampaat pääsevät laiduntamaan pelloille ja näin edistämään pellon palautumista.

MANSIKAT

Tilamyymälästämme saat ostettua kesäkaudella valmiiksi poimitut marjat sekä poimittua itse mansikkaa. Mansikkalajikkeina tilallamme on Malling-Centenary, Polka, Honeoye, Sonata, Korona ja Malwina (myöhäislajike). Valmiiksi poimittua marjaa on saatavilla rasioissa ja laatikoittain (8l/ltk).

Mansikan itsepoimintaa tarjotaan itsepoimintakaudella jokaisena päivänä ilman varausta ja pyrimme tarjoamaan lähtökohtaisesti läpi päivän itsepoimintaa - asiakastilanteesta ja lajikkeiden satokaudesta riippuen voi kuitenkin olla mahdollista, ettei jokaiselle asiakkaalle riitä rivejä jokaisessa hetkessä ja hetkellisesti rivejä voi joutua odottamaan.

MANSIKAN ITSEPOIMIntaOHJEEt:

· Ota mukaan omat astiat. Astiat punnitaan myymälässä ja paino vähennetään marjojen punnituksen yhteydessä. Mikäli omia astioita ei ole, voi meiltä ostaa pahvilaatikoita 1e/ltk. Myymälästä saat myös rivinumerot ja ohjeistuksen oikeille riveille pääsemiseksi.

· Itsepoimintaan kannattaa varautua sään mukaisesti (esim. kumisaappaat suojaavat sateelta, kosteudelta jne.) ja ottaa mukaan juomapullo. Meiltä saat ostettua pellolle mukaan esim. tilan limonadia tai muuta juotavaa.

· Minimipoimintamäärä itsepoiminnassa on 1kg/hlö.- Itsepoiminnassa tarkoituksena on poimia järjestelmällisesti kaikki kypsät marjat rivin alusta/nuolimerkistä eteenpäin. Mansikoita kerätään riveittäin ja omilta, myymälästä saaduilta riveiltä ei saa pomppia toisille riveille. Huonot marjat voi halutessaan heittää rivikäytävälle.

Mansikan saatavuus ja hinta riippuvat mm. satokauden tilanteesta. Mansikkaa koskevat yhteydenotot voi tehdä facebookissa Illilän tilalle yksityisviestillä tai soittamalla puh. 0500 471 491. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti soittoihin/viesteihin asiakastilanteen mukaan. Valmiiksi poimitusta marjasta otamme varauksia vastaan päiväkohtaisesta tilanteesta riippuen.

VIHANNEKSET, KASVIKSET JA MUUT MARJAT

Tilamyymälästämme saat tuoreet vihannekset kesäkaudella - ajankohdasta riippuen tarjolla on mm. omilla pelloilla kasvatettuja perunoita, sipuleita, kaalikasveja (mm. kukka-, parsa-, kerä-, ruusu-, lehti- ja suippokaalia, salaatteja, herneitä. Lisäksi loppukesästä myynnissä valmiiksi poimittuja vadelmia ja tulevaisuudessa myös pensasmustikkaa.

ota yhteyttä >>