Illilän tilalla

karitsat saavat elää vaipaina

ja onnellisina.

Ota yhteyttä >>

Karitsan lihat, taljat, sekä langat ja villatuotteet

 

Illilän tilalla lampaat ja karitsat elävät onnellisesti ja mahdollisimman paljon vuodessa laiduntaen. Lampaat karitsoivat keväällä ja pääsevät karitsoiden kanssa laiduntamaan pitkälle syksyyn saakka. Meillä lampaat saavat karitsoida laumassa ja vasta karitsoinnin jälkeen karitsat ja emouuhi ohjataan yksilökarsinaan omaan rauhaan. Emo ja karitsat pidetään omassa karsinassa n. 3-7vrk, jonka jälkeen ne pääsevät muiden karitsojen ja emojen kanssa yhteiseen pienryhmään. Karitsoille ryhmään pääseminen tarkoittaa myös leikkimisen isommalla karitsaporukalla ja vauhtia riittää.

 

Lampaiden ruokinnassa käytämme pääasiassa oman tilan laitumia kesäkaudella sekä niitettyä, esikuivattua säilörehua talviruokinnassa. Tämän lisäksi lampaat saavat täydennysrehuna oman tilan kauraa ja/tai vehnää sekä kaalikasveja - lampaiden erityisenä herkkuna ovat keräkaalin lehdet, joita ne saavat läpi talven sekä syksyllä laiduntaessa kaalimaan loppuja. Tällä tavoin pystymme hyödyntämään mahdollisimman paljon hyötykasvien viljelyä ja lampaiden pitoa, jotka tukevat toinen toisiaan.

 

Karitsan lihaa on saatavilla noin 1-1,5kk välein tuoreena sekä läpi vuoden pakasteena. Kesäkaudella tilamyymälä on avoinna päivittäin ja syyskuusta toukokuuhun tiettyinä viikonloppuina (ilmoitetaan facebookissa). Karitsan ja lampaan lihaa voi tiedustella tilamyymäläkauden ulkopuolella puh. 0500780688 / Tuomas Kekki.

 

Karitsan liha

Myyntipäivät 2022

Tuoreen karitsanlihan myyntipäivät ennen kesäkautta 2022: 19.3.22, 2.4.22 ja 14.-16.4.22.

 

Karitsan liha (leikattu ja vakumoitu)

n. 7,5-9,5kg puolikas karitsa 17e/kg (sis. parikyljyksiä, viulu kokonaisena/pihveinä, jauhelihaa, etulapaa, niskakiekkoja, ribsejä/potkia).


Karitsan irto-osat

· 48e/kg sisäfilee

· 38e/kg ulkofilee

· 28e/kg parikyljykset

· 36e/kg kare

· 23e/kg viulu / pihvit

· 17e/kg potkat

· 15e/kg etulapa

· 14e/kg niskakiekot

· 12e/kg ribsit

· 16e/kg jauheliha

· 34e/kg entrecote

· 24e/kg luuton niska

· 33e/kg paahtopaisti

· 30e/kg luuton paisti

· 8e/kg sisäelimet (maksa, sydän, munuainen)

 

KAALIMAAN KARITSAN SAVULIHAA
 saatavilla seuraavan kerran 14.4. ja 16.4. noutoihin ja kuljetuksiin):

- Savustettu viulu 32e/kg (n.2,5kg)

- Savurulla (etulavasta, luuton) 34e/kg

- Savustettu etulapa 23e/kg

 

Lampaan liha

- Grilli- / Juusto- / Chorizzo- / Bratwurstimakkarat 6,5e/pkt

- Vaihtelevia irto-osia (esim. paisti)

 

Lisäksi saatavilla tilannekohtaisesti karitsan/lampaan savulihaa sekä lampaan irto-osia. Hinnat päivitetty 2021 ja voimassa toistaiseksi - pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Tilaltamme saat laadukkaan karitsan lihan lisäksi myös lankoja, hahtuvavillaa ja taljoja. Lampaamme ovat pääasiassa valkoisia, mutta joukosta löytyy myös muistia, kirjavia ja ruskeita - näin ollen villatuotteistamme löytyy harmaita, ruskeita ja tummiakin värityksiä.

TEE TILAUS >>